دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز | امکانات و رشتهها
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، یکی از ضروریترین بایستههای امروز برای جوانان، تحصیلات و همسویی با جوامع پیشرفته است و این ضرورت موجب شده گرایش به ادامه تحصیل بارزتر شود. ورود به دانشگاه علاوه بر دانشافزایی و ایجاد رغبت برای تخصص پیداکردن در رشتههای خاص، موقعیت اجتماعی مناسبی برای افراد ایجاد کرده و به بیان دیگر تحصیلات دانشگاهی را میتوان مرحلهای از تکامل در قرن بیست و یکم دانست که افراد را با حقایق جدید علمی و عملی دانش آشنا میکند.
دانشگاه و ضرورت ایجاد آن در شهرستان سقز
با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرستان سقز و نزدیکی آن به شهرستانهای بانه، دیواندره، بوکان و... شرایط مساعد و ظرفیتهای موجود دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان، ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد میتواند شرایط ورود جوانان به بازار کار و اشتغال را حتی برای افراد غیربومی ایجاد کند.
معرفی اجمالی شهرستان سقز
شهرستان سقز با بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ سال قدمت و با جمعیتی بیش از ۲۵۰ هزار نفر بهعنوان دومین شهر استان کردستان معبر اتصال استانهای آذربایجانهای غربی و شرقی با کردستان است. این شهرستان به علت دارابودن شرایط اقلیمی و زیستمحیطی از دوران پیش از تاریخ بهعنوان یکی از استقرارگاههای بشری مورد توجه بوده و نتایج حاصل از بررسیها و کاوشهای باستانی در این محدوده حاکی از این مطلب است که در شهرستان سقز حدود ۳۵۰ اثر باستانی شناساییشده که از این تعداد ۱۴۵ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و دارای ۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است.
توجیه علمی
علاقه جوانان شهرستان سقز به ادامه تحصیل، نیازمندیهای علمی بومی و محیطی و ظرفیت بالای علمی این دانشگاه و تعداد دانشآموختگان این شهرستان در دانشگاههای معتبر داخل و خارج کشور و وجود نخبگان و فارغالتحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، بستر مناسبی برای تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز را فراهم کرده و با توجه به روند رشد جمعیت در این شهرستان و جوان بودن آن، ایجاد و گسترش مراکز آموزش عالی در این شهرستان ضروری بوده است.
توجیه اقتصادی
از آنجا که ادامه تحصیل دانشجویان در سایر شهرستانها نگرانی خانوادهها و هزینههایی مانند ایابوذهاب، مسکن، غذا و… را در بردارد و به دلیل شرایط و ظرفیتهای مساعد و بالقوه این واحد دانشگاهی بهویژه برای بانوان ایجاد مرکز آموزشی بهنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز بسیاری از دغدغه داوطلبان تحصیلات دانشگاهی بهویژه در مقاطع ارشد و دکتری را رفع شده و با برطرف کردن این موانع، نیاز این عده کثیر از افراد جامعه را در سطح علمی شهرستان تأمین خواهد کرد.
توجیه فرهنگی
وجود علمای فاضل دانشمند، متدین و متعهد و نویسندگان و شعرای عارف و نامهای فرهنگیان و هنرمندان خلاق و مبتکر و توانا در همه زمینهها این شهرستان را از قدیم بهصورت کانون فرهنگی علمی درآورده و در یک جمله میتوان گفت شهرستان سقز بین شهرهای کردنشین از این نظر بیشتر مورد توجه بوده است.
این شهرستان با ویژگیهای بارز مانند مراتع غنی و قرار گرفتن در حوزههای آبخیز زرینهرود و سیمینهرود قابلیت تبدیل اراضی دیم به آبی، شرایط آب و هوایی متنوع توزیع متعادل جمعیت روستایی، موجبات لزوم سرمایهگذاری در امر کشاورزی و توریستی را فراهم کرده و فرآیند آن تولید پروژه فرآوردههای پروتئینی بوده که دردهه گذشته توسعه چشمگیری داشته است.
در بخش صنعت معدن و تجارت شهرستان سقز یکی از مناطق باارزش کشور در زمینه وجود ظرفیتهای معدنی و استخراج و بهرهبرداری صحیح از این منابع علاوه بر ایجاد اشتغال، در توسعه سرمایهگذاری و اقتصادی منطقه مؤثر خواهد بود از مهمترین ذخایر معدنی و معادن این شهرستان میتوان از عناصری مانند طلا، آهن و سیلیس نام برد. با وجود احداث چهار دانشگاه پیامنور، جامع علمی کاربردی، آموزشکده فنی حرفهای و دانشگاه آزاد اسلامی میتوان گفت دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از یک هزار و ۴۰۰ دانشجو یکی از دانشگاههای معتبر و دارای ظرفیت و امکانات خاص آموزشی در این شهرستان است.
۱۳مهر ۱۳۷۸ پروژه عمرانی ساختمان اداری و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی سقز افتتاح شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این واحد دانشگاهی ابتدا با سه رشته کارهای عمومی ساختمان، حسابداری و آموزش ابتدایی در مقطع کاردانی با پذیرش ۱۳۲ نفر دانشجو پیریزی شد و از مهر ۱۳۷۹ فعالیت آموزشی خود را بهصورت مرکز با سرپرستی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج رسماً آغاز کرد و با تبدیلشدن به واحد مستقل در سال ۱۳۸۵ رشد کیفی و کمی آن سرعت یافت.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز پس از آن تاریخ در زمینههای مختلف آغاز به سازندگی و شکوفایی کرد و اکنون با تلاش کارکنان مجموعه و مسئولان و کارکنان آن به بار نشسته و دارای ۴۲ رشته فعال در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد بوده و با ۱۶ هزار متر مربع فضای عمرانی بزرگترین مرکز دانشگاهی در سقز و چهارمین مرکز دانشگاهی در استان کردستان بوده که از این مساحت ۱۰ هزار و ۵۶۸ متر مربع فضای آموزشی و ۲ هزار و ۲۰۰ متر مربع فضای پژوهشی شامل مرکز رشد، کارگاهها و آزمایشگاههای مجهز شده که در اختیار پژوهشگران برای تحقیقات علمی است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز با ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع فضای ورزشی(سوله ورزشی، زمین چمن مصنوعی و سالن بدنسازی) و دایربودن مرکز خدمات مشاوره دانشجویی گامی بزرگ در راستای ارائه خدمات رفاهی برای دانشجویان برداشته و با راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد در هفت رشته توانسته دغدغه بسیاری از دانشجویان را برای تحصیلات تکمیلی در شهر سقز از میان بردارد.
مشخصات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز
اکنون ۳۵ عضو هیئت علمی جوان تماموقت و ۳۵ کارمند در این واحد دانشگاهی مشغول بوده و از سال ۱۳۷۹ تاکنون تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
وجود ۱۶ باب کارگاه و آزمایشگاه، سایت ورزشی؛ مشتمل بر سوله، چمن مصنوعی، کتابخانه با ۲۰ هزار عنوان جلد کتاب، سالن همایش با ظرفیت ۳۰۰ نفر، سالن سمینار، جلسات دفاع با ظرفیت ۳۰ نفر و ۱۲ سوئیت رفاهی و استادسرا از ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز است.
اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز بیش از ۱۴۰۰ دانشجو در ۴۱ رشته در مقاطع زیر مشغول به تحصیل هستند.
کاردانی پیوسته: ۹ رشته، کاردانی ناپیوسته: سه رشته، کارشناسی پیوسته: ۱۰ رشته، کارشناسی ناپیوسته: ۱۲ رشته و کارشناسی ارشد: هفت رشته
راههای ارتباطی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز: وبسایت دانشگاه: iausaghez.ac.ir
ایمیل: info@iausaghez.ac.ir
شماره تماس: ۰۸۷۳۶۲۴۴۷۵۱- ۰۸۷۳۶۲۵۰۹۳۸-۰۸۷۳۶۲۴۴۷۴۳
شماره فکس: ۰۸۷۳۶۲۴۴۷۵۰
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/